Keuzeprogramma zaterdagmiddag

ALGEMENE INFO

Op zaterdagmiddag zijn er de keuzeprogramma's. Deze worden in 2 rondes gehouden.

Dit zijn de tijden:

RONDE 1: van 14.00 – 15.30 uur

RONDE 2: van 15.45 – 17.15 uur

Twee keuzeprogramma's duren de hele middag (evangelisatie en dans), dus twee ronden aaneengesloten. Je bent daar dan aanwezig van 14.00 - 17.15 uur.
Het is handig om dit even van te voren te bedenken als je je keuze maakt.

Als er achter de workshop verloting staat, betekent dit dat je hier op kan inschrijven maar dat nog niet zeker is of je mee kunt doen. Je ontvangt hier na 19 oktober een mail over. Geef je voorkeur aan en je ontvangt in de week voor het weekend een mail met de uitslag van de loting.

Schrijf je je voor het Heartbeat Weekend in, na 20 oktober om 22.00 uur in, dan kan je niet meer mee doen aan de loting. Je ontvangt dan geen info hierover.

Voor de andere keuze programma's geldt dat je altijd mee kunt doen.


HEARTBEAT SEMINARS :


- DISCIPELSCHAP MET PERCUSSIE

Seminarleider: Hans Borghuis

HJe bent christen en – dus – volgeling van Jezus. Je lijkt op Hem en er gaat iets van je uit, als het goed is… Maar hoe zit dat nu precies? Discipelschap, wat is dat eigenlijk? En hoe doe je dat dan, Jezus volgen?! Deze training van Bijbelschool de Wittenberg helpt je om concrete stappen te zetten op het gebied van discipelschap.
De seminar wordt praktisch toegepast op Percussie instrumenten (bonga, trommels, enz.) waar iedereen in de zaal een rol in zal krijgen.

Hans werkt op Bijbelschool de Wittenberg en is spreker
Tijd: van 14.00 – 15.30 uur (Ronde 1)

Je hebt hier dus de mogelijkheid om na deze seminar nog een ander keuze programma te volgen.

- GOD SPREEKT, OOK ALS JE SLAAPT

Seminarleider: Jolande Bijl

Jolande wil je deze middag meer vertellen over hoe God tot jou kan spreken, terwijl je slaapt… jawel in dromen. Dromen kunnen mooi zijn, verwarrend en soms te mooi om waar te zijn. Maar we weten ook vanuit de Bijbel dat God geregeld spreekt door dromen heen, kijk alleen al maar naar het leven van Jozef. Jolanda heeft zich er in verdiept en er een boek over geschreven.

We geloven dat God op verschillende manieren door zijn Geest kan spreken. Ontdek meer en volg deze keuze seminar. Je zal ook uitgedaagd worden, om er mee aan de slag te gaan.

Jolande is schrijver, spreker en trainer.
Tijd: van 14.00 – 15.30 uur (Ronde 1)

Na deze seminar heb je hier dus de mogelijkheid om nog een ander keuze programma te volgen.

- HOMO'S EN JIJ

Seminarleider: Herman van Wijngaarden

Homoseksualiteit. Laten we eerlijk zijn: Het is een thema waar veel christenen zich wat ongemakkelijk bij voelen. De christenhomo kan het moeilijk vinden om zelf eerlijk te zijn over zijn/haar eigen worstelingen en de omstander weet vaak niet goed hoe te reageren op iemand die ‘uit de kast komt’. Er zijn vele vragen waar gelovigen mee kunnen worstelen als het gaat om dit onderwerp. Hoe kunnen we elkaar nu op een goede manier steunen. Hoe kunnen we de liefde en genade van Jezus maar ook zijn heilige richtlijnen uit het woord samenbrengen. Hoe kan de homo zich thuis voelen in de kerk?

Of je nu homo bent, homo’s kent of op zoek bent naar antwoorden, dit seminar is voor jou! Herman van Wijngaarden, actief bij de HGJB en schrijver van het boekje: “Oke, ik ben dus homo” heeft zelf deze thema’s samen met God doorworsteld. Hij zal dit seminar leiden en ruimte geven voor het stellen van vragen.

Herman is spreker, schrijver en actief bij de HGJB. en Hart van Homo's
Tijd: van 14.00 – 15.30 uur (Ronde 1)

Na deze seminar heb je hier dus de mogelijkheid om nog een ander keuze programma te volgen.

- MOSLIMS EN JIJ

Heb jij een hart voor moslims? Wil jij uitreiken naar vluchtelingen in je buurt? Heb je een hart voor mensen in Verweggistan die nooit over Jezus kunnen horen? Kom dan naar ons seminar!
Als Frontiers hebben we het onze missie gemaakt om moslims uit te nodigen om Jezus te volgen, vooral op die plekken waar nog geen christenen en kerken zijn!
In het seminar krijg je praktische tools aangereikt hoe je kan uitreiken naar moslims en delen we graag met je over mogelijkheden om dit in Nederland en ver weg te doen.

Het seminar wordt gegeven door twee van onze werkers die nu in Nederland met moslims werken en in voorbereiding zijn om dit in het buitenland te doen.
Tijd: van 15.45 – 17.15 uur (Ronde 2)

Voor deze seminar heb je hier dus de mogelijkheid om nog een ander keuze programma te volgen.


HEARTBEAT MUSIC :


- HEARTBEAT WORSHIP PROJECT

Onder leiding van 'Heartbeat Worship’

Ben je een aanbidder? Hou je van muziek? Kom dan deze middag hier naartoe.

Ontdek alles over het aankomende worshipweekend en ontmoet het team. Geniet van onderwijs, stel vragen en worship mee in een intieme setting, met o.a. hun eigen liederen.

Tijd: van 14.00 – 15.30 uur (Ronde 1)

Heartbeat Worship leidt deze middag 1 keuzeprogramma van 1,5 uur. Als je hier naartoe gaat, kun je daarna nog een ander keuze programma volgen.

- CONCERT DJ REYER

Onder leiding van Reyer van Drongelen

Hou je van de muziekstijl dance? Elektronische muziek met vaak een flinke bas. En zou je dit willen combineren met het aanbidden van Jezus?
Kom dan deze middag hier naartoe. Reyer neemt zijn DJ set mee en gaat met jou een heerlijke tijd beleven in het aanbidden van God.

Reyer is een bekende worshipartiest en treed op bij diverse evenementen in Nederland. Hij combineert daarin verschillende stijlen om God te aanbidden

Tijd: van 15.45 – 17.15 uur (Ronde 2)

Reyer geeft deze middag 1 concert van 1,5 uur. Als je dit concert volgt, kan je dus nog een ander keuze programma in de periode daarvoor volgen.

Reyer


HEARTBEAT CREATIVE :


- DANS

(verloting)

Dansers of deelnemers die gewoon van lekker bewegen op muziek houden, opgelet! Elza en Danny willen jou een te gekke dans aanleren. Stijl: Street/Jazz. Dus lekker uptempo!

De dans die je instudeert zal ´s avonds bij de Celebration worden vertoond voor het grote publiek.

Elza en Danny zijn professionele dansers van ´Salvation dance center´ uit Drachten en hebben o.a. opgetreden bij Like Jesus, New Wine en Opwekking. Je kunt ze het hele weekend zien, zowel met hun crew tijdens een vette openingsdans, maar ook samen met het Heartbeat Worship team.

Tijd: van 13.45 – 17.15 uur (2 workshopronden in één)

Dit keuze programma bevat 2 ronden aan één gesloten en duurt zo'n 3 uur. (als je deze dans workshop volgt, kan je geen andere workshops of seminars meer volgen).

- HANDLETTERING

(verloting)

Creatieveling opgelet! Zelf iets creëren is altijd leuk! Onder begeleiding van ontwerpster Hanneke Hiemstra ga je aan het ‘handletteren’. Alle materialen zijn hiervoor aanwezig.

Aan het eind van de workshop neem je je eigen kunstwerk mee.

Hanneke Hiemstra is eigenaar van bureau ‘gewoonécht’ en al jaren lang betrokken bij Heartbeat

Hanneke geeft deze middag 2 crea-workshops van beide 1,5 uur.
Tijd: van 14.00 – 15.30 uur (Ronde 1)
Tijd: van 15.45 – 17.15 uur (Ronde 2)

Je hebt de mogelijkheid om dus 1 workshop creatief te volgen en nog een andere keuze programma.


ANDERE KEUZE PROGRAMMA'S :


- EVANGELISATIE OUTREACH

(verloting)

Ben je geraakt door Jezus’ liefde? En verlang je er naar om dit door te geven? Misschien vind je het wel spannend en wil je tools ontvangen hoe je mensen over Jezus kan vertellen. Dan is deze Evangelisatie Outreach helemaal voor jou! Een ervaren evangelist, Matthias Joosse zal een korte cursus geven over hoe je mensen het fantastische nieuws over Jezus kan vertellen die redt, geneest en verlost. Na deze cursus ga je als groep op pad om mensen over Jezus te vertellen en voor zoekenden te bidden. Dit doen we in de stad Hengelo. Wees sterk en moedig, ga mee!

Matthias Joosse is de man achter de website: www.nederlandgered.nl. Zijn passie is om Nederland te bereiken met het evangelie. Vol passie daagt hij jou uit om hier stappen in te nemen.

Tijd: van 13.45 – 17.15 uur (2 workshopronden +outreach in één)

Dit keuze programma bevat 2 ronden aan één gesloten en duurt zo'n 3 uur. (als je deze training en outreach volgt, kan je geen andere workshops of seminars volgen).

Let op: deze workshop start eerder, om 13.45 uur (in plaats van 14:00 uur zoals de andere workshops)

- SPORT - ZESKAMP & STORMBAAN

Even lekker je energie kwijt en bewegen? Je grenzen verleggen? Dan kan door lekker met een groep buiten te gaan sporten onder leiding van Christel en Martijn. Doe mee aan de 6-kamp met extra lange stormbaan. Het wordt actief, uitputtend en vet gaaf! Zorg dat je makkelijke sportkleding bij je hebt!

Er worden deze middag 2 sport-workshops van beide 1,5 uur gegeven.
Tijd: van 14.00 – 15.30 uur (Ronde 1)
Tijd: van 15.45 – 17.15 uur (Ronde 2)

Je hebt de mogelijkheid om dus 1 workshop sport te volgen en nog een andere keuze programma.

- STUDEREN

Tentamens voor de boeg? Bij Heartbeat Weekend vind je een rustige studeerruimte: Een stilteruimte waar je aan de slag kan gaan.

Tijd: van 13.45 – 17.15 uur is de studeerruimte open