Jeugdgroepen welkom

Is Heartbeat Weekend ook geschikt als alternatief voor bijvoorbeeld ons kampweekend van de jeugd van de kerk? Kunnen we komen met onze studentenvereniging?
Ons antwoord is JA. Heartbeat is hier zeker geschikt voor!

Elk jaar komen er diverse georganiseerde jongerengroepen naar Heartbeat, waarvan er meerdere zijn die inmiddels jaarlijks terugkomen. We horen van leiders terug dat de kwaliteit van het programma erg gewaardeerd wordt. En ook de mogelijkheid voor jongeren om andere Christen-leeftijdsgenoten te ontmoeten uit verschillende kerkelijke achtergronden. Ook zijn er veel getuigenissen dat een Heartbeat Weekend een geestelijke impuls heeft gegeven aan het jeugdwerk. Jongerenleiders die meekomen voelen zich opnieuw aangevuurd en geĆÆnspireerd.

Een aantal vragen die vaak gesteld worden:

Kan onze jongerengroep bij elkaar slapen?
Ja dat kan zeker. Bij aankomst op vrijdagavond kan er worden ingecheckt en een slaapruimte worden gekozen. Uitgangspunt is mannen bij mannen en vrouwen bij vrouwen. Tip: kom op tijd!

Op welke momenten kunnen we bij elkaar zijn als groep?
Bijna het hele Weekend! Samen eten in de eetzaal, bij elkaar zitten tijdens de celebrations en je kunt ook samen naar een keuzeprogramma gaan. De smallgroup is de enige uitzondering hierop. De groepjes worden bewust anders ingedeeld door de organisatie.

Wat is de leeftijdsgrens van het Weekend?
Heartbeat is strikt als het gaat om de leeftijdsgrens. Deze ligt op 16-28 jaar. Soms krijgen we vragen van jongere mensen. Maar het Weekend is qua inhoud, lengte preken, enz. gericht op "oudere jongeren". We willen in overleg nog wel eens een uitzondering maken als er in een jeugdgroep of vriendengroep maar een paar jongeren van 15 zijn. Hierover hebben we altijd vooraf graag contact. We proberen met de smallgroups iedereen bij de juiste leeftijd in te delen.

Kunnen we als jongerengroep een eigen smallgroup hebben?
Er zijn in het Weekend 4 smallgroup momenten. Smallgroups zijn groepjes waar onder leiding van een smallgroupleader vragen worden besproken, het weekend wordt geƫvalueerd en er met elkaar gebeden wordt. Smallrgroupleaders zijn door de organisatie aangesteld. Smallgroups worden op leeftijd ingedeeld. Zo zal een 17 jarige niet in een groep terecht komen met deelnemers van 25 jaar, maar met leeftijdsgenoten.
We hebben als organisatie een hele bewuste keuze gemaakt om alle honderden deelnemers te mixen en niet vrienden en jeugdgroepen bij elkaar in smallgroups te laten plaatsnemen. Hier zit een bewuste keuze achter! Veel deelnemers komen ook alleen naar het Weekend. Bij een smallgroup willen we graag jongeren kennis laten maken met elkaar in een open sfeer zonder enige groepsvorming. In de vele jaren dat wij nu actief zijn, hebben we ervaren dat dit het beste werkt. Ook krijgen we geregeld terug, ook van jongerengroepen uit kerken, dat dit voor veel jongeren ook verrijking is om op die momenten andere jongeren te ontmoeten en in openheid over het geloof te praten.

Kan de jongerenleider/werker die buiten de leeftijdsgrens valt, ook naar Heartbeat?
Zeker, dat kan. We verwachten dan van de jeugdleider dat hij/zij zich als medewerker inzet binnen het programma van de organisatie Heartbeat.
Je kunt je wellicht inzetten als smallgroupleader of meewerken in het team facilitair (catering, opbouw, schoonmaak).
Vooraf hebben we graag contact met je. Na een orienterend gesprek sturen we je ons medewerkersformulier op om in te vullen. In enkele gevallen worden er nog referenties opgevraagd.

Hoe schrijven wij ons als groep in?
Iedere persoon moet zich via het inschrijfformulier opgeven. Groepsregistratie is er niet omdat we van elke deelnemer afzonderlijk informatie moeten hebben. Bijv. geboortedatum (indeling smallgroups), mailadres (voor informatie verstrekking) en ook de naam (voor het in inchecken en uitgeven van de naam badge).
Indien gewenst kan er wel een afspraak gemaakt worden om het geld te laten overmaken en niet elke deelnemer afzonderlijk te laten betalen. Neem hierover contact op.

Kijk nog bij F.A.Q. voor antwoorden op andere veel gestelde vragen.

Jeugdgroep bij Heartbeat Weekend" /></p>
</body></html>