Terugblik #HBW17:Joseph - Born to be king

Tijdens Heartbeat Weekend 2017 mochten we weer een geweldige tijd hebben met vele jongeren! Samen konden we ons op God richten, Hem aanbidden en genieten van de gezelligheid onderling. Het weekend werd ontzettend goed bezocht, er waren een record aantal aanmeldingen!
We doken met bijna 500 jongeren in het verhaal van Jozef. Over zijn bijzondere leven is genoeg te vertellen: Van lievelingszoon naar slaaf, van gevangene naar onderkoning. Tijdens dit weekend kwam het allemaal aan bod.

Celebration met Martin Koornstra

Vrijdagavond

Op vrijdagavond was de eerste celebration van het weekend. Deze werd geopend met een gave openingsact, uitgevoerd door dansers van het Salvation Dance Centre in Drachten. Daarna volgende een mooie tijd van aanbidding onder leiding van Heartbeat Worship. Spreker Sander van Dijk sprak deze avond over vaderliefde. Jozef was erg geliefd door zijn vader, hij was zijn lievelingszoon. Zijn vader stak het niet onder stoelen of banken hoe veel hij van Jozef hield. Jozef kreeg een prachtige jas van zijn vader als teken van zijn liefde. Hierbij maakte Sander een link naar de verloren zoon: toen de verloren zoon terugkwam kreeg hij van zijn vader de mooiste jas die hij had. Deze twee vaders, die hun zoons het mooiste gaven wat ze hadden, weerspiegelen Gods liefde voor ons. God houdt nog meer van ons, dan deze vaders van hun zonen hielden. Hij ziet je, houdt van je en kan Zijn oog niet van je afhouden!
De deelnemers ontmoetten aan het einde van deze celebration voor het eerst hun smallgroup tijdens de Heartbeat Quiz. De avond werd afgesloten met gezelligheid in het café tijdens het huiskamerconcert van Sera.

Vrijdagavond ging Heartbeat voor het eerst live op Facebook. Zo konden mensen die niet op het weekend aanwezig waren ook meegenieten van de diensten en de andere activiteiten. Dat dit gewaardeerd werd, bleek wel uit het feit dat de stream kort na het weekend al 1000 keer was bekeken!

Openingsact door het Salvation Dance Centre

Zaterdagmorgen

De ochtend begon met een bijeenkomst in de smallgroups. De jongeren leerden elkaar beter kennen, keken terug op de preek van Sander en vooruit naar de tweede Celebration.
De tweede celebration begon weer met een tijd van aanbidding. Joshua gaf een getuigenis over hoe hij tot bekering is gekomen. Aan het einde van zijn getuigenis ging hij op zijn knieën en vroeg zijn vriendin ten huwelijk... en ze zei ja! Na dit aanzoek volgde aanbidding en een introducerend filmpje waarin deelnemers van het weekend het onderwerp van de dienst met elkaar bespraken. Zij hadden het over vragen als: Waar loop ik tegenaan in mijn leven met Jezus? Hoe ga je om met verleidingen die je tegenkomt? Martin Koornstra haakte hier in zijn preek goed op in. Hij moedigde de jongeren aan om niet in de schemering, op het randje van verleiding te leven. Martin haalde hierbij het voorbeeld aan van Potifars vrouw, die regelmatig Jozef probeerde te verleiden om met haar het bed te delen. Jozef bood keer op keer weerstand tegen deze verleiding.
Martin benadrukte dat wij vaak erg gefocust zijn op het doel van onze reis. Terwijl juist onderweg onze relatie met God en ons karakter gevormd worden! Daar worden we sterk, zodat we weerstand kunnen bieden tegen de verleidingen die gaan komen.

Het aanzoek van Joshua

Zaterdagmiddag

Op de zaterdag kozen de deelnemers hun bezigheden uit een keuzeprogramma. Zo konden ze verschillende seminars volgen over onderwerpen als 'dromen begrijpen' of 'homo’s en jij'. Ook waren er praktische workshops zoals handlettering en sport. Een groep jongeren studeerde deze middag een dans in die ze ‘s avonds tijdens de dienst uitvoerden. Anderen gingen na een korte instructie evangeliseren in het centrum van Hengelo. Kortom, voor ieder wat wils!

Keuzeprogramma Heartbeat Weekend 2017

Zaterdagavond

Het thema van zaterdagavond was de mantel van Gods Geest. Rieneke Mensink, een jongere van Heartbeat, vertelde over de muskathlon die zij volgend jaar voor Compassion gaat lopen in Ethiopië. Ze moedigde de jongeren aan om ook via Compassion een kind te sponsoren en zo uit de armoede te redden.
David de Vos sprak deze avond over hoe God Jozef zegende door alle moeiten heen. Ook toen Jozef in de gevangenis zat, was God met hem en zorgde voor hem. Na zijn preek kwamen veel jongeren naar voren om een gebed voor vervulling met Gods Geest te ontvangen.
De avond werd in het café afgesloten met een huiskamerconcert van Nathalie Booij en jongeren boven de 20 konden meedoen aan het speeddaten!

Worship tijdens Heartbeat Weekend 2017

Zondagochtend

Tijdens de celebration van zondagochtend sprak Gor Khatchikyan over de mantel van de Koning. Hij vertelde vanuit zijn eigen ervaringen over hoe zwaar het leven kan zijn. We kunnen verbitterd raken over wat ons aangedaan wordt of wat we mee moeten maken. De pijn die dit doet, mag je bij Jezus brengen. De mensen die jou pijn hebben gedaan mag leren vergeven. Dit betekent niet dat je de pijn ontkent, maar door de ander te vergeven, kun je zelf vrij worden van wat jou aangedaan is!

We vierden in deze dienst samen avondmaal. Jongeren waren vrij om zelf te kiezen of zij wel of niet deelnamen. De beker van het avondmaal staat symbool voor het nieuwe verbond. Daardoor zijn wij vrij om tot God te naderen! Gor moedigde jongeren aan om hun pijn aan God te geven, en anderen en zichzelf te vergeven.

Worship tijdens Heartbeat Weekend 2017

Zondagmiddag

Zondagmiddag werd het Weekend afgesloten met een huiskamerconcert van Heartbeat Worship. Tijdens dit concert liet de band hun nieuwe zelfgeschreven nummers horen. Verschillende jongeren gaven getuigenissen over wat ze dit weekend mee hadden gemaakt. We mochten weer bijzondere verhalen horen over wat God in levens heeft gedaan! Na het concert maakten we een groepsfoto, daarmee sloten we het samen weekend af.

Huiskamerconcert met Heartbeat Worship

Jongeren werden dit weekend bemoedigd, maakten opnieuw een keuze voor God, of besloten achter zich te laten wat niet goed voor hen was. We danken God en jullie voor het mooie weekend dat we mochten hebben.
Wil je de preken terugluisteren? Alle celebrations zijn terug te kijken op onze Facebook-page. Ook kun je hier een kijkje nemen bij de workshops, de maaltijd en andere momenten van dit gave weekend! Wanneer je vriend wordt van Heartbeat Nederland dan ontvang je een USB-stick met daarop alle preken als mp3, plus meer dan 50 uur aan andere preken van Heartbeat en stichting Transformed. Je kunt vriend worden door dit formulier in te vullen.